smART! // Koronczi Endre: A szél mögött / Behind the Wind

Klub
A szél mögött egy lírai film arról, hogy megtudhatjuk-e, mi van a szél másik oldalán. Kísérleti eszközökkel vizsgáljuk a szelet, a lélegzetet, a sóhajt. A szelet, mely a fák között fúj, és a szelet, mely a mellkasunkban fúj. A különös vonzású helyek és a jelentéktelen cselekvések rétegződéséből kibontakozó képsorok egyszerre szólnak a fenséges megtapasztalásáról és az elérhetetlen megfigyeléséről. Kilenc jelenet, szigorú szerkezet, egyszerű mondatok és költői képek a láthatatlanról.
smART! // Koronczi Endre: A szél mögött / Behind the Wind
Leírás Képek Videók

Koronczi Endre
A szél mögött
    
English friendly
FILMVETÍTÉS & BESZÉLGETÉS  90'

fuvallatok, sóhajok, képsorok
angol feliratos vetítés
beszélgetés magyarul

A szél mögött egy lírai film arról, hogy megtudhatjuk-e, mi van a szél másik oldalán. Kísérleti eszközökkel vizsgáljuk a szelet, a lélegzetet, a sóhajt. A szelet, mely a fák között fúj, és a szelet, mely a mellkasunkban fúj. A különös vonzású helyek és a jelentéktelen cselekvések rétegződéséből kibontakozó képsorok egyszerre szólnak a fenséges megtapasztalásáról és az elérhetetlen megfigyeléséről. Kilenc jelenet, szigorú szerkezet, egyszerű mondatok és költői képek a láthatatlanról. Ezt a filmet látni kell. Látni, abban az értelemben, ahogy a láthatatlant és a megfoghatatlant az érzékeinken keresztül próbáljuk megtapasztalni és megérteni. Jobb híján.

Koronczi Endre képzőművész, festő, grafikus és performer, az ikon.hu portál alapítója. Különböző médiumú munkáiban a tárgyak, felületek, események, emberek, mozgások között létrejövő bonyolult és az idő dimenziójával árnyalt kapcsolatokat, a hétköznapi helyzetek szituációit, valamint a public art és a nyomhagyás lehetőségeit vizsgálja. A vetítés után személyesen is megismerkedhetünk rendezői koncepciójával és egyetlen estére kiállítunk egy, a filmjelenetekben látható Ploubuter Park imaginárius tereiben készült építmények hangulatát idéző beltéri installációt.

Forgatókönyv és szöveg, kamera, vágás és utómunka, hang és effektek: KORONCZI Endre

Meghívott vendégek: PETRÁNYI Zsolt, SZABÓ Attila

Moderátor: KOVÁCS Andrea

Együttműködő partner : Let it Be! art agency

Ajánló

Békási Mozi Esték: Az igéret Békási Mozi Esték: Az igéret 2020. Február 05. Az ígéret megtörtént eseményeket feldolgozó, nagyszabású történelmi film, amely az Oszmán Birodalom végnapjai idején játszódik. Itt alakul ki egy szerelmi háromszög egy fiatal orvostanhallgató, egy amerikai újságíró és egy csodálatosan szép nő között. A Kelet az Kelet (1999) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI A Kelet az Kelet (1999) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI 2020. Március 23. Hogyan is fest a bevándorló lét - brit szemmel nézve? Azt gondolhatnánk, hogy két évtizede ez egyszerűbb volt. A film egy pakisztáni angol család története. Pink Floyd: A fal (1982) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI Pink Floyd: A fal (1982) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI 2020. Január 27. Zenés film? Nagyra nőtt videoklip a műfaj hőskorából? Zajos dráma? Egy kicsit ez is, egy kicsit az is. Alan Parker, a film rendezője Roger Waters forgatókönyvéből roppant eredeti művet hozott létre, amely a Pink Floyd zenéje fölött felépíti Pinky, a rocksztár (Bob Geldof) személyes drámáját, aztán az ő emlékein, félelmein keresztül mutatja meg Anglia kevésbé szerethető arcát. A nevek dala A nevek dala 2020. Január 30. Egy két kontinensen és fél évszázadon át ívelő detektív történet, amiben a film lenyűgöző zenei betétei alatt a háború és a történelemből örökre kitörölt lelkek szörnyűsége húzódik. MineCinema Miskolc - VIP jegy MineCinema Miskolc - VIP jegy 2020. Február 22. Mi is az a MineCinema? Egy igazi MineCraft film, MineCraft videósok szereplésével és rendezésével. Miskolcon, február 22-én a Tudomány és Technika Házában (3529 Miskolc, Görgey Artúr u. 5.) most a MineCinema nyolcadik részét láthatják a résztvevők. Ezenfelül találkozhatnak zsDavval, Jánosik Gergővel, Balukával és OwnMcKendryel.

Élményprogram

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!