A művészet templomai – Tintoretto: Egy lázadó Velencében - VÁRkert Mozi

2020 / 01 / 21
kedd
Vetítőterem - Testőrpalota
A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére.
A művészet templomai – Tintoretto: Egy lázadó Velencében - VÁRkert Mozi
Dátumok [ 5 ]
2020. január 21. kedd, 18:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. február 01. szombat, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. február 25. kedd, 18:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. március 17. kedd, 18:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. március 28. szombat, 15:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Leírás Képek Videók

Állítsa össze filmklub bérletét! Vásároljon 15 % kedvezménnyel minimum 3 különböző előadásra egyidejűleg tetszőleges számú jegyet! Mozijegyével a Testőrpalota időszaki kiállításait 20% kedvezménnyel, az Új világ született állandó kiállítást 15% kedvezménnyel tekintheti meg 2020 június 30-ig!

A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei – Tintoretto, Tiziano és Veronese – közötti rivalizálást is mélyrehatóan bemutatja. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar–jelölt Helena Bonham Carter.

színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019 (12)

rendező:  Giuseppe Domingo Romano
főszereplők: Helena Bonham Carter, Peter Greenaway, Melania Gaia Mazzucco

Forgalmazza a Pannonia Entertainment

Ajánló

EXHIBITION: Lucian Freud - Önarcképek EXHIBITION: Lucian Freud - Önarcképek 2020. Február 08. Angol képzőművészeti film, 80 perc, 2020 Rendező: David Bickerstaff Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése - VÁRkert Mozi Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése - VÁRkert Mozi 2020. Január 18. A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódja a 19. század végi - 20. század eleji Bécs virágzó kulturális életét és a szecesszió születésének páratlanul izgalmas időszakát mutatja be. A korszakot, amikor új eszmék röppentek fel, amikor Freud felfedezi az emberi psziché mozgatórugóit és amikor a nők és a nőiség, mint szimbólum új értelmezést nyert pszichológiában és a művészetben is. EXHIBITION: Egy zseni látomásai - Hieronymus Bosch különös világa EXHIBITION: Egy zseni látomásai - Hieronymus Bosch különös világa 2020. Április 18. The Curious World of Hieronymus Bosch Virtuális tárlatvezetés a mozivásznon, 90 perc, 2016 angol nyelven, magyar felirattal EXHIBITION Rembrandt EXHIBITION Rembrandt 2020. Május 09. Rembrandt - A londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum kiállítása Virtuális tárlatvezetés a mozivásznon, 90 perc, 2014 Angol nyelven, magyar felirattal Monet és vízililomai: A víz és a fény bűvkörében – VÁRkert Mozi Monet és vízililomai: A víz és a fény bűvkörében – VÁRkert Mozi 2020. Február 08. A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő epizódja betekintést nyújt az impresszionizmus géniuszának világába, Ross King Dühödt ámulat – Claude Monet és a Vízililiomok című bestsellere nyomán. Az író – aki szakértőként is megszólal a filmben – ebben a könyvében levelek és visszaemlékezések alapján ábrázolja a legendás festő portréját, és meséli el legemlékezetesebb művészi vállalkozásának történetét.

Élményprogram

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!