A művészet templomai: Gauguin Tahitin – Az elveszett paradicsom

2020 / 07 / 07
kedd
Díszterem
színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019 eredeti nyelven, magyar felirattal
A művészet templomai: Gauguin Tahitin – Az elveszett paradicsom
Dátumok [ 4 ]
2020. július 07. kedd, 15:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 11. szombat, 11:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 13. hétfő, 17:30 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 15. szerda, 15:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Leírás Képek

Rendező: Claudio Poli

Főszereplők: Adriano Giannini, Caroline Boyle-Turner, Paul Yeou Chichong

 

1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes-óceán felé indul. Ezzel elkezdődik a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette.

A művészet templomai sorozat 2020. januári bemutatója Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi-szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével felfedezhetjük azokat a mára legendássá vált területeket és útvonalakat, amelyek Gauguin világhírűvé vált festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a bambuszból és levelekből saját maga által ácsolt házakban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták a művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, ami oly nagy hatással volt a festőre, hogy feladta érte korábbi életét. Ahogy Gauguin fogalmazott, „Le kellett hunynom a szemem, hogy elkezdjek látni”.
A művészet templomai sorozat korábbi, “Hitler kontra Picasso” című epizódját is jegyző Claudio Poli filmje segítségével a csendes-óceáni szigetvilág, Párizs, Bretagne és Edinburgh városain túl ellátogathatunk az Egyesült Államok legnevesebb múzeumaiba is, ahol Gauguin mesterműveinek többségét őrzik: a New York-i Metropolitan Museum of Art-ba, a chicago-i Art Institute of Chicago-ba, a washingtoni National Gallery of Art-ba és a bostoni Museum of Fine Arts-ba.

Ajánló

Élményprogram

Sport

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!