A művészet templomai: Gauguin Tahitin – Az elveszett paradicsom

2020 / 02 / 21
péntek
Díszterem
színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019 eredeti nyelven, magyar felirattal
A művészet templomai: Gauguin Tahitin – Az elveszett paradicsom
Dátumok [ 8 ]
2020. február 21. péntek, 17:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. február 22. szombat, 11:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. február 24. hétfő, 12:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. február 26. szerda, 16:30 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. február 27. csütörtök, 13:30 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. március 01. vasárnap, 11:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. március 02. hétfő, 13:30 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. március 04. szerda, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Leírás Képek

Rendező: Claudio Poli

Főszereplők: Adriano Giannini, Caroline Boyle-Turner, Paul Yeou Chichong

 

1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes-óceán felé indul. Ezzel elkezdődik a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette.

A művészet templomai sorozat 2020. januári bemutatója Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi-szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével felfedezhetjük azokat a mára legendássá vált területeket és útvonalakat, amelyek Gauguin világhírűvé vált festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a bambuszból és levelekből saját maga által ácsolt házakban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták a művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, ami oly nagy hatással volt a festőre, hogy feladta érte korábbi életét. Ahogy Gauguin fogalmazott, „Le kellett hunynom a szemem, hogy elkezdjek látni”.
A művészet templomai sorozat korábbi, “Hitler kontra Picasso” című epizódját is jegyző Claudio Poli filmje segítségével a csendes-óceáni szigetvilág, Párizs, Bretagne és Edinburgh városain túl ellátogathatunk az Egyesült Államok legnevesebb múzeumaiba is, ahol Gauguin mesterműveinek többségét őrzik: a New York-i Metropolitan Museum of Art-ba, a chicago-i Art Institute of Chicago-ba, a washingtoni National Gallery of Art-ba és a bostoni Museum of Fine Arts-ba.

Ajánló

A művészet templomai: Ermitázs A művészet templomai: Ermitázs 2020. Február 29. olasz ismeretterjesztő film, 92 perc, 2019 eredeti nyelven, magyar felirattal A művészet templomai - Bosch - A gyönyörök kertje A művészet templomai - Bosch - A gyönyörök kertje 2020. Február 28. A művészet templomai – Bosch: A gyönyörök kertje (El Bosco: El Jardín de los Sueños) színes, spanyol ismeretterjesztő film, 90 perc, 2016 (12) Forgalmazó: Pannonia Entertainment Alkotók: Rendező: José Luis López-Linares, Reindert Falkenburg eredeti elgondolása alapján Operatőr: José Luis López-Linares Zene: Juan Carlos Cid Torrejón Vágó: Cristina Otero, Pablo Blanco Guzmán, Sergio Deustua Executive producer: Cristina Alovisetti Gyártó: López Film Élet, Öröm, Zene - Hollerung Gábor és Budafoki Dohnányi Zenekar Élet, Öröm, Zene - Hollerung Gábor és Budafoki Dohnányi Zenekar 2020. Február 22. szimfonikus dokumentumfilm, 75 perc, 2019 A művészet templomai: Vatikáni Múzeum A művészet templomai: Vatikáni Múzeum 2020. Március 31. A művészet templomai: Vatikáni Múzeum feliratos, olasz-angol ismeretterjesztő film Rendező: Marco Pianigiani Főszereplők: David Brandom, Paolo Casiraghi, Simone D’Andrea, Antonio Paolucci Játékidő: 65 perc Formátum: 2K DCP, eredeti nyelven, magyar felirattal Mi a tánc? 2 / Dokumentumfilm sorozat Mi a tánc? 2 / Dokumentumfilm sorozat 2020. Február 24. A When the Beat Drops, Jamal Sims koreográfus első egészestés dokumentumfilmje. Nevéhez olyan projektek köthetők, mint a RuPaul Drag Race valóságshow, a So You Think You Can Dance tehetségkutató műsor, és a Cirque du Soleil Michael Jackson: The Immortal World Tour show-ja. A film a bucking eredetét és fejlődését járja körül atlantai táncosok történetein keresztül, akik nappal kórházi dolgozók, tanárok, vállalati alkalmazottak, éjszaka viszont fergeteges bucking előadók, akik gyakran állásukat veszélyeztetik kettős életükkel.

Élményprogram

Sport

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!