Blöff (2000) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

2020 / 04 / 06
hétfő
Előadóterem
Simlisek, slemilek és sutyerákok. Ők népesítik be Guy Ritchie korai filmjeit, amelyek a rendező nevét mára stílusjelölővé tették. Tenyérbemászó alvilági figurák mindenféle csavaros terveket agyalnak ki valamilyen nagy zsákmány reményében. Aztán annyit agyalnak, hogy a végén saját magukat verik át...
Blöff (2000) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI
Dátumok [ 1 ]
2020. április 06. hétfő, 19:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Leírás Képek

Blöff (2000) - Very British

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Házigazda: Réz András

Simlisek, slemilek és sutyerákok. Ők népesítik be Guy Ritchie korai filmjeit, amelyek a rendező nevét mára stílusjelölővé tették. Tenyérbemászó alvilági figurák mindenféle csavaros terveket agyalnak ki valamilyen nagy zsákmány reményében. Aztán annyit agyalnak, hogy a végén saját magukat verik át. A Blöff talán a legpontosabb példája ennek, hiszen ebben a filmben a vándorcigányoktól a manhattani gyémántkereskedőig, az ukrán maffiózótól a kétbalkezes gengszterekig mindenki valamilyen nagy üzletre hajt. A végén vagy bejön, vagy nem.

Guy Ritchie sok tekintetben rokona Tarantinónak, azzal az el nem hanyagolható különbséggel, hogy míg az utóbbi történeteit az utalások és idézetek felfoghatatlanul csipkés hálójába tekeri, Ritchie a legdirektebb módon bánik a nyelvvel, a gesztusokkal, az érzelmekkel, indulatokkal. És mindez remek színészvezetéssel párosul. Ez már az első egész estés filmjéből - A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső - kitűnt. Innen indult Jason Statham és Vinnie Jones karrierje. A Blöffben csatlakozott hozzájuk Brad Pitt és Benicio del Toro is. A történet két szálon fut. Az egyik egy eltulajdonított méretes gyémánt, a másik egy levajazott bokszmeccseket szervező vállalkozás körül tekeredik. Sejthető, hogy előbb-utóbb egymásba bogozódnak. És ez az egész fergetegesen véres és vicces. A Blöff ugyanis rafináltan játszik a brit filmekre jellemző nyelvi humorral, közben pedig olyan elementáris erejű gegeket vonultat fel, amelyek bármely némafilm burleszknek becsületére válnának.

Ajánló

Megtehetek bármit (2015) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI Megtehetek bármit (2015) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI 2020. Május 18. A brit szatirikus filmeknek állandóan visszatérő gondolata a szabad akarat és a totális befolyásolás szembenállása. A Megtehetek bármit első ránézésre csupán könnyed bohózat. Erőszakik ( 2008) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI Erőszakik ( 2008) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI 2020. Április 20. Matthew Bourne: Rómeó és Júlia • Filmvetítés Matthew Bourne: Rómeó és Júlia • Filmvetítés 2020. Február 17. A kirobbanóan energikus előadást – amelyhez az Egyesült Királyság legjobb fiatal táncosai csatlakoztak – London legnépszerűbb táncszínházában, a Sadler's Wellsben rögzítették a legmodernebb mozis felvételi technikával. MineCinema Jászberény - VIP jegy MineCinema Jászberény - VIP jegy 2020. Február 23. Mi is az a MineCinema? Egy igazi MineCraft film, MineCraft videósok szereplésével és rendezésével. Jászberényben, február huszonharmadikán a Lehel Film-Színházban (5100 Jászberény, Fürdő u. 3,) most a MineCinema kilencedik részét láthatják a résztvevők. Ezenfelül találkozhatnak zsDavval, IceBlueBirddel, DoggyAndival és Jánosik Gergővel. MineCinema Jászberény - Normál jegy MineCinema Jászberény - Normál jegy 2020. Február 23. Mi is az a MineCinema? Egy igazi MineCraft film, MineCraft videósok szereplésével és rendezésével. Jászberényben, február huszonharmadikán a Lehel Film-Színházban (5100 Jászberény, Fürdő u. 3,) most a MineCinema kilencedik részét láthatják a résztvevők. Ezenfelül találkozhatnak zsDavval, IceBlueBirddel, DoggyAndival és Jánosik Gergővel.

Élményprogram

Sport

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!