Dühöngő ifjúság

Belvárosi Színház..
Budapesten most először látható Nádasdy Ádám remek új fordításában Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Ötvös András és Papp János főszereplésével.
Dühöngő ifjúság
Leírás Képek Videók Színészek

Jimmy Porter jazz trombitás, aki cukorkás bódéjából tartja fenn magát és terhes feleségét, Alisont. Sokat vár az élettől, és képtelen elfogadni a társadalmi elvárásokat; nem hajlandó beletörődni, hogy rá is középosztálybeli életmód várhat. A szerző saját házasságának élményeit írta meg – alig több mint két hét alatt – ebben a forradalmi művében, mely egy csapásra ismertté és népszerűvé tette őt az egész világon.

Dühös fiatalok jelentek meg művében, akik új elvárásokkal, új frusztrációkkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és szántalan színpadi felújítást megélt.

Znamenák István
Rendező
Nádasdy Ádám
Fordító
Cselényi Nóra
Jelmez
Zöldi Gergely
Zöldi Gergely
Dramaturg
Csáfordi László
Csáfordi László
Plakát grafika
Kovács Henrietta
Kovács Henrietta
Rendező asszisztens
Szabó Kimmel Tamás
Színész
Kovács Patrícia
Színész
Járó Zsuzsa
Színész
Ötvös András
Színész
Papp János
Színész

Ajánló

A félelem megeszi a lelket / Rainer Werner Fassbinder A félelem megeszi a lelket / Rainer Werner Fassbinder 2020. Szeptember 19. A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal. A film színpadi adaptációja magyarországi ősbemutató. „Ez egy egyszerű szerelmi történet, ami sok minden mellett arról beszél, mit jelent a valós szeretet, a valódi összetartozás, a másik tisztelete és megbecsülése.” (Alföldi Róbert, rendező) Kié ez az ország? Kié ez az ország? 2020. Október 09. A cselekmény a jugoszláv király elleni sikeres marseille-i merénylet napjaiban, 1934 októberében indul Budapesten, azokban a napokban, amikor a jugoszláv hatóságok százszámra űznek át délvidéki magyarokat a határon. Novecento  dráma Novecento dráma 2020. Augusztus 09. Batang felé - Ketten egyedül Koltai Róbert és Szirtes Balázs előadása Batang felé - Ketten egyedül Koltai Róbert és Szirtes Balázs előadása 2020. November 29. A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Az ő kapcsolatuk egy nagyon izgalmas lélektani játék. Meggyeskert Meggyeskert 2020. Szeptember 03. Csehov utolsó darabja az 1903-ban írt lírai komédia, (eredeti címén) a Meggyeskert, a Sztanyiszlavszkij által vezetett Moszkvai Művész Színház számára készült. Az író vidám darabot szándékozott írni, utolsó színműve azonban a válságba került világ drámai tablójává keseredett, mely azt mutatja fel, hogy a régi világ embereinek és értékeinek az ideje lejárt.

Élményprogram

Sport

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!