Dühöngő ifjúság

Belvárosi Színház..
Budapesten most először látható Nádasdy Ádám remek új fordításában Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Ötvös András és Papp János főszereplésével.
Dühöngő ifjúság
Leírás Képek Videók Színészek

Jimmy Porter jazz trombitás, aki cukorkás bódéjából tartja fenn magát és terhes feleségét, Alisont. Sokat vár az élettől, és képtelen elfogadni a társadalmi elvárásokat; nem hajlandó beletörődni, hogy rá is középosztálybeli életmód várhat. A szerző saját házasságának élményeit írta meg – alig több mint két hét alatt – ebben a forradalmi művében, mely egy csapásra ismertté és népszerűvé tette őt az egész világon.

Dühös fiatalok jelentek meg művében, akik új elvárásokkal, új frusztrációkkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és szántalan színpadi felújítást megélt.

Znamenák István
Rendező
Nádasdy Ádám
Fordító
Cselényi Nóra
Jelmez
Zöldi Gergely
Zöldi Gergely
Dramaturg
Csáfordi László
Csáfordi László
Plakát grafika
Kovács Henrietta
Kovács Henrietta
Rendező asszisztens
Szabó Kimmel Tamás
Színész
Kovács Patrícia
Színész
Járó Zsuzsa
Színész
Ötvös András
Színész
Papp János
Színész

Ajánló

Tizenkilenc Tizenkilenc 2020. Március 07. 1919. Történetek, emberi sorsok a történelem színpadán. 101 évvel később pedig az Udvari Kamaraszínház színpadán, Tizenkilenc c. legújabb előadásunkban próbáljuk felidézni némi humorral és szerelemmel fűszerezve ezeket a történeteket és emberi sorsokat. Dargay Marcell – Devich Botond – Nagy Péter István – Sándor Júlia – Vaszari Júlia: Éhség Dargay Marcell – Devich Botond – Nagy Péter István – Sándor Júlia – Vaszari Júlia: Éhség 2020. Március 05. 1888-ban egy fiatal író rója a norvég főváros, Kristiania utcáit. Napról napra él, kilakoltatják, nincstelenségében koplal, nyomorog, de a fejében nagyszerű, az irodalom és a világ folyását új mederbe terelő terveket forgat. Közben éhezik. Ételre. Szeretetre. Szerelemre. Tortúra pszichotriller Tortúra pszichotriller 2020. Január 18. Egy eldugott kis hotelben a népszerű regényíró, Paul Sheldon éppen befejezte legújabb könyvét, és fittyet hányva a zord téli időjárásra, boldogan útnak indul. Ám a néptelen coloradói országúton Paul autója szakadékba zuhan, és lassan be is temetné a sűrű hó, ha egy környékbeli nő, Annie Wilkes nem találna rá, aki kihúzza a roncsból a mozgásképtelen írót, és hazaviszi, hogy ápolni tudja. Nem félünk a farkastól Nem félünk a farkastól 2020. Január 18. A huszadik századi amerikai drámairodalom egyik legismertebb darabját Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője állítja színpadra. A VÉDŐBESZÉD A VÉDŐBESZÉD 2020. Február 16. „Haumann Péter és Jordán Tamás emlékezetes produk­ciói­nak nyomában most Makranczi Zalán rugaszkodik neki az egyszemélyes vállalkozásnak, amely titkon a színház (és a politika) legfontosabb kérdését firtatja: tud-e hatni a közönségre (és a közösségre) az őszinte és okos szó? Az előadás aktualitása tehát garantált, és napjainkhoz illő Makranczi fiatal és dühös Szókratésze is.

Élményprogram

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!