OperaTour

2020 / 07 / 07
kedd
Magyar Állami Operaház / Hungarian State Opera
OperaTour
Dátumok [ 75 ]
2020. július 07. kedd, 14:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 07. kedd, 15:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 07. kedd, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 08. szerda, 14:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 08. szerda, 15:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 08. szerda, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 09. csütörtök, 14:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 09. csütörtök, 15:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 09. csütörtök, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. július 10. péntek, 14:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Leírás Képek
Budapest legimpozánsabb épülete, az Ybl Miklós által tervezett, 1884-ben megnyílt Operaház igazi ékszerdoboz. A falai között található gyönyörű faragványok, aranyozott, bársony és márvány felületek, lépcsők, erkélyek és freskók, amellett, hogy feledhetetlen látványt nyújtanak, számos izgalmas történet szemtanúi is voltak. Bár az épület 2017 nyara óta felújítás alatt áll, s ezért zárva tart, vezetett túrák a rekonstrukció időszaka alatt is zavartalanul indulnak. A munkálatok ellenére az előcsarnok, a főlépcsőház, a Feszty Bár, a Vörös Szalon, a Királyépcső és a Székely Bertalan terem mind látogatható, ahogy az OperaShop is várja a szuvenírek szerelmeseit.
 
Operaházi vezetéseink 2020. július 1-jétől magyar és angol nyelven érhetők el. A magyar nyelvű túrák csütörtökön 16:00 órakor és vasárnap 14:00 órakor, angol nyelvű túráink minden nap 14:00, 15:00 és 16:00 órakor indulnak. 
 
Jegyek válthatók online, illetve személyesen, a vezetés kezdete előtt legalább 20 perccel, nyitvatartási időben (július 1-jétől minden nap 12:00-től 17:00 óráig) készpénzzel vagy bankkártyával az Operaház előcsarnokában erre kihelyezett pultnál vagy az OperaShopban.  
 
A vezetés ára 2.500 Ft/fő, mely az idegenvezetésen és a 27% áfánn túl fotózási lehetőséget és egy rövid produkciót is tartalmaz. 
 
Kedvezmények:

- 6 év alatti gyermekek számára a részvétel díjtalan
- 14 éves korig 50% kedvezmény
- 14 éves kor fölött, diákigazolvánnyal 20% kedvezmény
- nyugdíjasok számára 20% kedvezmény

A kedvezmények személyes jegyvásárláskor érvényesíthetők, a jogosultságot a túrára való belépéskor munkatársaink ellenőrizhetik. A kedvezmény egyéb kedvezménnyel nem vonható össze.
 
Látogatóink és munkatársaink egészsége védelmében a hatályos egészségügyi előírásokat betartva biztosítjuk a kézmosás és -fertőtlenítés lehetőségét, valamint kérjük az arcmaszk használatát.
 
Felmerülő kérdésekkel, csoportfoglalásokkal, kérjük, keressék fel kollégáinkat a tour@opera.hu e-mail címen vagy a +36 30 781 2630-as telefonszámon! 
 
 
MŰSOR:
Mozart: Cosí fan tutte – Dorabella áriája  /"E amore un ladroncello"/
Rossini: A sevillai borbély – Figaro belépője /"Largo al factotum"/
Rossini: A sevillai borbély – Don Basilio áriája /"La calunnia…"/
Mozart: Don Giovanni – Szerenád /"Deh, vieni alla finestra"/
Puccini: Bohémélet – Musetta áriája
Leoncavallo: Bajazzók – Arlecchino szerenádja /"O, Colombina"/
Donizetti: Don Pasquale – Malatesta áriája /"Bella, siccome un’ angelo"/
Donizetti: Szerelmi bájital – Adina-Nemorino duettje
Verdi: Rigoletto – Herceg-Gilda duettje
Mozart: Figaro házassága – Susanna-Gróf duettje /"Crudel! Perché finora…"/

KÖZREMŰKÖDŐK:
Bakonyi Anikó, Biri Gergely, Erdős Attila, Fülep Máté, Heiter Melinda, Kiss Diána, Nagy Zsófia, Ninh Duc Hoang Long, Pataki Bence, Ujvári Gergely, Varga Donát, Zavaros Eszter 
 
Fotó: Juhász Attila

Ajánló

A füredi rabbi – Zsidó Kiválóságok Háza belépővel A füredi rabbi – Zsidó Kiválóságok Háza belépővel 2020. Július 25. A felújított régi zsinagógából indulva bejárjuk egy klasszikus vidéki zsidó közösség hétköznapjainak útvonalát. Autentikus kalauzunk a füredi zsidó hitközség utolsó vezetőjének fia, akivel becserkésszük a rituális fürdő, a rituális metsző háza, valamint a felekezeti iskola hűlt helyét, miközben megismerkedünk a zsidó étkezési, istentiszteleti, családi, házaséleti, tisztálkodási és temetkezési szokásokkal. Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás minden szerdán a Belvárosi Főplébánia-templomban Tárlatvezetés és toronykilátó látogatás minden szerdán a Belvárosi Főplébánia-templomban 2020. Július 08. A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és Szent Gellért ereklyéjét, a török-kori ún. mihrábot, a XIV. századi "Trónoló Madonna" freskót, a XV. századi ún. Mátyás Oratóriumot, Molnár-C. Pál oltárát, a 2017-ben megnyitott altemplomot és a Szent Kereszt ereklyét. A főváros ékszerdoboza – séta a Várkert Bazárban A főváros ékszerdoboza – séta a Várkert Bazárban 2020. Augusztus 02. Sétánkon megelevenedik előttünk a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazár. Megcsodáljuk a Királyi Kertek lezárásaként született neoreneszánsz stílusú épületet, megismerjük tervezője, Ybl Miklós személyét és munkásságát, miközben csillogó Zsolnay-kerámiákban, művészien megformált kovácsoltvasakban, tökéletesen megfestett üvegablakokban és illatos rózsakertekben gyönyörködünk. Princely Deluxe Tour Princely Deluxe Tour 2020. Július 07. It is an excellent program for everybody! The tour starts at the entrance of the museum, at the chocolate fountain. Every guest picks up a marzipan or chocolate ball, hold it under the flowing chocolate, Then eat it. In the Rákóczi Knight's Hall we take a view at the Rákóczi paintings and we taste a special Tokaji aszú raisin in chocolate wrap or other chocolate sweets. Épülettörténeti séta Épülettörténeti séta 2020. Július 11.

Élményprogram

Sport

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!