Pavarotti

2019 / 12 / 20
péntek
Díszterem
amerikai életrajzi dokumentumfilm, 114 perc, 2019 magyar nyelven
Pavarotti
Dátumok [ 2 ]
2019. december 20. péntek, 13:30 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2019. december 26. csütörtök, 18:30 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Leírás Képek

Rendező: Ron Howard

Szereplők: Luciano Pavarotti, José Carreras, Plácido Domingo, Bono

 

A The Beatles: Nyolc nap egy héten – A turné-évek nagy sikert aratott dokumentumfilmje mögött álló, díjnyertes alkotók PAVAROTTI című dokumentumfilmjükkel újabb zenei ikont mutatnak be kendőzetlenül, feltárva legendás címszereplőjük életét és karrierjét egyaránt.

„A tömegek tenorja” néven is ismert Pavarotti ritkaságszámba menő módon egyszerre volt utánozhatatlan egyéniség, zseni és világszerte közkedvelt híresség, aki istenadta tehetségét kihasználva népszerűsítette az operát a lehető legszélesebb körben. Pavarotti úgy állt hozzá a munkához, hogy az opera műfajában minden zenekedvelő találhat magának valamit, és puszta tehetségének köszönhetően eluralta a világ legnagyobb színpadait, hallgatók millióinak szívét hódította meg.

Az Oscar-díjas Ron Howard által rendezett dokumentumfilmben kuriózumnak számító interjúkat is láthatunk a művész kollégáival és rokonaival, továbbá soha korábban nem látott felvételeket, mindezt csúcsminőségű Dolby Atmos hanggal.

Ajánló

A művészet templomai - Firenze és az Uffizi-képtár A művészet templomai - Firenze és az Uffizi-képtár 2020. Január 10. A művészet templomai – Firenze és az Uffizi képtár 3D színes, feliratos olasz ismeretterjesztő film, 95 perc Korhatár: 12E Alkotók: Rendező: Luca Viotto Főszereplők: Marco Ciatti, Arturo Galansino, Simon Merrells, Antonio Natali Dokumentumfilmklub - Lili - Rendező: Hegedüs Péter Dokumentumfilmklub - Lili - Rendező: Hegedüs Péter 2020. Február 24. Lili egyike volt annak a több ezer embernek, aki 1956-ban a megtorlás elől elmenekült Magyarországról. A fiatal anya arra kényszerült, hogy elsőszülött kislányát Budapesten hagyja. A dokumentumfilm Lili másodszülött lánya, Edit kontinenseken átnyúló erőfeszítéseit követi, amint megpróbálja feltárni anyja életének fájdalmas titkait, hogy ezzel feloldjon egy, a családban több generáción átívelő traumát. A művészet templomai - Dali - A halhatatlanság nyomában A művészet templomai - Dali - A halhatatlanság nyomában 2019. December 20. Salvador Dalí – A halhatatlanság nyomában színes, feliratos spanyol ismeretterjesztő film, 105 percrendező: David Pujol Korhatár: 12 A Maria Callas-sztori A Maria Callas-sztori 2019. December 27. Rendező: Tom Wolf Szereplők: Maria Callas, Aristotle Onassis, Joyce DiDonato, Pier Paolo Pasolini A művészet templomai: Vatikáni Múzeum A művészet templomai: Vatikáni Múzeum 2020. Január 24. A művészet templomai: Vatikáni Múzeum feliratos, olasz-angol ismeretterjesztő film Rendező: Marco Pianigiani Főszereplők: David Brandom, Paolo Casiraghi, Simone D’Andrea, Antonio Paolucci Játékidő: 65 perc Formátum: 2K DCP, eredeti nyelven, magyar felirattal

Élményprogram

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!