Ringató – Zenés foglalkozások kisgyermekeknek

Kék terem

A Ringató sorozat foglalkozásait vezető dr. Gállné Gróh Ilona énektanár játékkal, énekszóval várja hároméves korig a kicsinyeket és azokat az édesanyákat, édesapákat, akik gyermekük nevelésében kiemelkedő szerepet szánnak a zenének és a mozgásnak.

Ringató – Zenés foglalkozások kisgyermekeknek
Leírás Képek

„Az anya nem csak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel” – vallotta Kodály Zoltán. A Ringató célja, hogy a szülők felismerjék: az énekszó, a közös játék valóban a kicsinyek „lelki tápláléka”. A foglalkozások oldott légkörében a kismamák mintát kapnak kisgyermekük zenei neveléséhez, maguk is megtanulnak magyar népi gyermekdalokat, mondókákat, mozgáshoz kapcsolódó játékokat. Ezeket azután ugyanazzal az örömmel gyakorolhatják otthon, mint a Ringató családias közegében.

Ajánló

Farkasházi Réka és a Tintanyúl - Életmesék/ családi koncert a Fonogram-díjas zenekar új dalaival Farkasházi Réka és a Tintanyúl - Életmesék/ családi koncert a Fonogram-díjas zenekar új dalaival 2020. November 21. A kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar 14 éve zenél gyerekeknek, ahogy ők mondják, a családoknak 0-tól 99 éves korig. Céljuk, hogy közös élményt adjanak a családoknak, hiszen mottójuk szerint „A család a legnagyobb kincs”. Dúdolj ! Ringass! Táncolj! Népzenei koncert babáknak Dúdolj ! Ringass! Táncolj! Népzenei koncert babáknak 2020. Október 28. Egy interaktív népzenés foglalkozás, mely zeneterápiás szemlélettel átitatva fókuszál az anya-gyermek kapcsolatra zenével, mondókákkal, ölbéli játékokkal. A kisebbek tánccal, mozgásos játékokkal, a nagyobbak hangszerekkel, hangkeltő eszközökkel válhatnak a zenei folyamat részesévé. Humperdinck: Jancsi és Juliska / MATINÉKONCERTEK / OPERAMATINÉ Humperdinck: Jancsi és Juliska / MATINÉKONCERTEK / OPERAMATINÉ 2021. Április 25. Egy történet, melyet mindenki nagyon jól ismer: a sötét erdőben a gonosz boszorkány mézeskalácsból épült házikóját ámulva néző két testvér, Jancsi és Juliska képe a Grimm-testvérek népszerű mesegyűjteményének köszönhetően sok-sok generáció közös emlékezetének részévé vált. A legsikeresebb német meseoperában, Humperdinck világszerte játszott művében azonban a hangsúlyok kissé áthelyeződnek, és a mesehősök új arcukat mutatják meg, miközben a történet természetesen itt is megnyugtató véget ér. Liszt-kukacok Akadémiája - Kiscsoportos zenés beavató foglalkozás (6-10 éveseknek) Liszt-kukacok Akadémiája - Kiscsoportos zenés beavató foglalkozás (6-10 éveseknek) 2020. Szeptember 19. Belépő csak a foglalkozásokon részt vevő gyermekek számára váltandó! A szülők a foglalkozáson nem vehetnek részt, ők az aznap esti koncert főpróbájára ülhetnek be, amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk. OPERAJÁTSZÓHÁZ DINYÉS DÁNIELLEL OPERAJÁTSZÓHÁZ DINYÉS DÁNIELLEL 2020. Augusztus 22. Az Operajátszóház egy olyan interaktív foglalkozás, ahol a gyerekek megtanulják aktívan, játszva hallgatni az operát. Az énekesek és a zenekar közelsége szó szerint kézzel foghatóvá teszik számukra az élményt.

Élményprogram

Sport

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!