Új világ született - tárlatvezetés

2020 / 11 / 26
csütörtök
Déli Palota
Több mint száz esztendeje ért véget az I. világháború. Új világ született című tárlatunk színes-szagos, interaktív formában mutatja be a múlt század elejének eme roppant érdekes, egyben szomorú időszakát. Tárlatvezetőjük elkalauzolja Önöket a nyugati front mocsaraitól az élethűen rekonstruált lövészárok mélyéig.
Új világ született - tárlatvezetés
Dátumok [ 10 ]
2020. november 26. csütörtök, 14:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 26. csütörtök, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 27. péntek, 10:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 27. péntek, 12:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 27. péntek, 14:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 27. péntek, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 28. szombat, 10:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 28. szombat, 12:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 28. szombat, 14:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
2020. november 28. szombat, 16:00 Jegyvásárlás Jegyvásárlás
Leírás Képek

A vezetett séta során betekintést nyerhetnek a front és a hátország mindennapjaiba, a kor legfontosabb személyiségeinek életébe, megismerhetik a Párizs környéki békék következményeit és a Nagy Háború után megszületett új világrendet is.


A vezetés kb. 90 perc hosszúságú.

Ajánló

Mesterművek panorámával - Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával Mesterművek panorámával - Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával 2020. December 05. Hogyan üzemel az ország legnagyobb magyar képzőművészeti gyűjteménye? Melyik volt eddigi történetének leglátogatottabb sztárkiállítása? Mi volt a közelmúlt legdrágább műtárgyvásárlása? Hogyan szállítható egy középkori szárnyasoltár? Habsburgok és holtak - Séta József nádor nyomában a királyi kertekben és a nádori kriptában Habsburgok és holtak - Séta József nádor nyomában a királyi kertekben és a nádori kriptában 2020. December 05. A Margitsziget fái, a Szépítő Bizottság, a Ludovika, a Vakok Intézete, a Műegyetem - csak néhány azok közül, amelyeket József nádor a fővárosunknak adott, ám a király utáni legmagasabb méltóságról keveset tudunk. Sétánkon a „legmagyarabb Habsburgként” emlegetett nádor, József Antal főherceg nyomába eredünk: megismerjük fél évszázados nádori tevékenységét és tragédiákkal teli családi életét. A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta 2020. December 19. Sétánkon megelevenedik előttünk a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazár. Megcsodáljuk a Királyi Kertek lezárásaként született neoreneszánsz stílusú épületet, megismerjük tervezője, Ybl Miklós személyét és munkásságát, miközben csillogó Zsolnay-kerámiákban, művészien megformált kovácsoltvasakban, tökéletesen megfestett üvegablakokban és illatos rózsakertekben gyönyörködünk. Barbizontól a mai természetművészetig  - Várkert Művészettörténeti Klub Barbizontól a mai természetművészetig - Várkert Művészettörténeti Klub 2020. December 02. A 2020. október 7-től 2021. április 14-ig tartó, 12 előadásból álló művészettörténeti programsorozat az idén 90. életévét betöltött Konok Tamás festőművész tiszteletére, városszerte rendezett eseménysorozatokat zárja. A Várkert Bazárban megvalósuló előadások társszervezője a Konok-Hetey Művészeti Alapítvány. Sisi karácsonya – séta a Várkert Bazárban Sisi karácsonya – séta a Várkert Bazárban 2020. November 29. Budai Vársétánkon felidézzük Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné karácsonyait, egyben születésnapjait. Hogyan telt az ünnep az uralkodói család körében és milyen ajándékokkal lepték meg egymást? Hogyan köszöntötték Sisit a születésnapján? Az adventi hétvégéken indított sétáinkon különleges meglepetéssel kedveskedünk: Sisi kedvenc süteményét, az eredeti császári recept alapján készített florentinert kínáljuk vendégeinknek.

Élményprogram

Érdeklik legfrissebb programjaink?
Íratkozzon fel hírlevelünkre!